Кухненски нож OreMake Sheepdog Damascus - Kiritsuke
Лимитирана серия!!!
Новият бранд на OLIGHT
Серията ножове OreMake Sheepdog има за цел да отговори на нуждите на кулинарните ентусиасти. Тази серия съчетава визия, вдъхновена от джобните ножове тип Sheepdog с остриета от най-новата неръждаема японска дамаска стомана (T - CO69 ). Ножовете Damascus се отличават с кована 69-слойна конструкция, с атрактивна шарка и защитена и по-твърда стоманена сърцевина. Стоманената сърцевина на острието има по-високо съдържание на въглерод от AUS-10 или VG-10 и предлага отлична острота и запазване на режещия ръб . Двата странични слоя от сплав със съдържание на никел подобряват устойчивостта на корозия. Всеки нож е перфектно балансиран и разполага с ергономична стоманена дръжка от G10 с вградени месингови елементи за удобно боравене и първокласен външен вид.
[video:https://youtu.be/M4LAqc9sRP0 autoplay:0]
• Ножът Кирицуке е многофункционален нож в японски стил с основна цел работа с риба. Може да се използва и за нарязване на месо, зеленчуци, билки и плодове.
Характеристики:
• Нова Японска дамаска стомана: кована 69-слоя конструкция с ядро от T-CO стомана предлага отлична здравина и издръжливост . Ядрото е покрито с външни слоеве от никелова сплав за допълнителна устойчивост на корозия.
• Ефективнo рязане: тънкото острие с дебелина 1,9 мм има ръчно заточен режещ ръб с ъгъл от 9-13 градуса на страна и позволява чисти, прецизни разрези.
• Издръжлива ръкохватка от G10: Силно устойчив на топлина, студ, вода и киселини G10, който няма да се деформира, или износва. Полиран и лесен за почистване.
Нашите кухненски ножове Damascus се предлагат в ограничена серия. Ще променим материала за следващата ни партида.
ВНИМАНИЕ
НЕ режете/сечете кости с ножовете (това не е сатър).
НЕ режете твърде твърди храни, внимавайте режещия ръб да не се натроши, или да се деформира върха на ножа.
НЕ използвайте върха на ножа, като лост или подобен инструмент.
НЕ се опитвайте да хванете падащ нож, тъй като това може да причинисериозни наранявания.
НЕ загрявайте ножовете на огън и не ги оставяйт в контакт с източници на топлина с висок градус, в противен случай ножовете могат да се повредят или да причинят изгаряния.
НЕ използвайте ножовете за рязане на метали или замръзнали предмети.
Неправилната употреба може да доведе до отчупване, напукване, счупване,и други невъзстановими вреди.
Не мийте ножът в съдомиялна. Подсушавайте острието след измиване. Никоя стомана не е напълно неръждаема.